RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svensk toppsjef tjener 130 mill.

Sist oppdatert:
Mange har kritisert lønnsnivået for norske toppsjefer i statlige selskap. Men i Sverige er lønnsnivået enda høyere.

I løpet av 11 års jobb kommer svenske Vattenfalls administrerende direktør Lars G. Josefsson til å koste selskapet 155 millioner svenske kroner. Det vil si like over 130 millioner i norsk valuta.

- Det er et stort beløp å betale 155 millioner for 11 års arbeid, men det skal også være en erstatning for Lars i 30 år, det er jo inkludert pensjonen hans og sosiale avgifter til staten, sier styreformann Dag Klackenberg i Vattenfall til Sveriges Radio.

Toppsjef Martin Ivert i det statlige gruveselskapet Lkab håver inn 80 millioner svenske kroner, eller like over 67 millioner norske kroner, på seks år.

Næringsminister Thomas Östros har forståelse for den høye lønnen, selv om regjeringen har skjerpet retningslinjene når det gjelder lønn i de statlige foretakene. Han påpeker at Vattenfall er et stort selskap, og må basere seg på det generelle markedsnivået når det gjelder lederlønninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere