RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svenskene mest selvsikre i verden

Foto: SVEN NACKSTRAND (AFP)
Ingen er mer selvsikre enn svenskene, viser en ny undersøkelse.

Hver tredje svenske tror at de kan alt som blir nødvendig å kunne de neste fem årene. Ingen andre land er så selvtilfredse.

Dette går fram av en internasjonal undersøkelse som bemanningsbyrået Kelly Services har gjort av 100.000 arbeidstakere i 34 land.

Mange feilfrie nordmenn
Kelly har spurt arbeidstakerne om de trenger å oppdatere sine kunnskaper i løpet av de fem neste årene.

Svarene viser at mange nordmenn er nesten like selvtilfredse som svenskene: I Norge svarte 29 prosent at de ikke trenger oppdatering, mens 32 prosent av svenskene «kan alt».

- På andre siden av skalaen ligger Russland, hvor hele 95 % av de spurte mener at oppgradering av egen kompetanse vil være en nødvendighet innen en femårsperiode, opplyser Kelly.

Russland er også på bunn når det gjelder arbeidstakernes syn på egen arbeidsgivers evne til videreopplæring, mens USA er på topp. Norge er midt på treet.

Misfornøyd med arbeidsgiver
Et flertall av de norske arbeidstakerne er misfornøyd med opplæringen de får fra arbeidsgiveren. Kvinnene er minst fornøyd med arbeidsgivers tilbud om etterutdannelse. Og jo eldre arbeidstakeren er, desto mindre fornøyd er man med arbeidsgiverens tilbud om ekstraopplæring.

Administrerende direktør i Kelly Services Norge, Carl-Fredrik Bjor, mener at å investere i menneskelig kapital vil være en sterk konkurransefordel for mange virksomheter.

- Etterutdanning og kompetanseheving later til å være to elementer som ikke prioriteres høyt i dagens økonomi, men organisasjoner som satser ressurser på dette vil kunne komme styrket ut av dagens situasjon, sier han.

De fleste etterspør opplæring i regi av jobben, heller enn formell utdannelse fra høyskoler og andre utdanningsinstitusjoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere