RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sveriges mektigste innside-mistenkt

Sist oppdatert:
Sveriges mektigste forretningsmann Johan Björkman (59) er avhørt av politiet etter mistanke om brudd på reglene om innsidehandel.

Björkman ble pågrepet da han forlot sitt kontor i Stockholm sentrum torsdag og gjennomgikk lange avhør. Deretter ble han sluppet fri.

- Jeg har ikke deltatt i noen innsidehandel og har forøvrig ingen kommentarer, sier Björkman til Aftonbladet.

Svensk og sveitsisk politi samarbeider om etterforskningen mot Björkman. Ifølge Aftonbladet knytter innside-mistanken seg til at Björkman satt på informasjon om en stor aksjehandel i Sveits. Den tyske posten skulle gå in og kjøpe spedisjonskonsernet Danzas.

Sveitsiske myndigheter oppdaget på et tidlig tidspunkt at noen hadde gjort en mistenkelig handel og sporet den til et selskap i Liechtenstein, som vitner har forklart at Johan Björkman står bak. Innsidehandelen skal dreie seg om verdier for omlag 60 millioner svenske kroner.

Ifølge bestemmelsene om innsidehandel er det forbudt å handle med finansielle instrumenter dersom en har opplysninger som er egnet til å påvirke kursen, og som ikke er tilgjengelig eller allment kjent i markedet.

Som styreformann i Tredje AP-fondet forvalter Johan Björkman indirekte 120 miliarder svenske kroner. Etter Jan Stenbecks død ble Björkman utpekt til styreformann i Stenbecks-sfærens investeringsselskap Invik.

I våres utpekte avisen Affärsvärlden Johan Björkman til den mektigste mannen i svensk næringsliv. Statsminister Göran Persson kom på annen plass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere