RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Syke tall fra private sykehus

Sist oppdatert:
Det er blitt tøffere for private sykehus, som har fått svekket sine regnskaper.

De største private sykehusene i Norge opplevde samlet sett fall i omsetningen og lavere driftsresultat i fjor, viser en gjennomgang gjort av Finansavisen.

Samlet sett falt omsetningen fra 787 til 738 millioner, og driftsresultatet fra 63 til 40 millioner. Det klart største private sykehus-selskapet, Omnia-konsernet, opplevde også fall i begge disse tallene.

Helsereformen i 2002 ga mange oppdrag for private sykehus, og det ble i mange tilfeller fokusert på at det offentlige betalte mye for slike tjenester.

Men nå mener de private at utviklingen er gått i reversert, med strenge volumtak på hva de får utføre for det offentlige. Det hevdes at dette gjøres for å skjerme offentlige sykehus mot konkurranse fra private aktører med langt lavere kostnader, og nå ønsker det private anbudskonkurranse med offentlige sykehus, på for eksempel dagkirurgi, ifølge Finansavisen.

Sykehusdirektør Lise Westly ved Volvat Medisinske Senter påpeker at disse begrensningene har ført til at ventelistene økte igjen i 2004, etter kraftig fall fra 2002.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere