RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Morten F. Holm / SCANPIX)

Sykehusene takler streiken godt

Sist oppdatert:
Sykehusene har små problemer til tross for at transportstreiken stopper levering av mat. Dermed er det langt fram til tvungen lønnsnemnd.

To uker etter at transportarbeiderstreiken ble et faktum, klarer sykehusene seg uten store problemer. Det til tross for at kun fire sykehus har fått innvilget søknader om dispensasjon fra streiken.

- Maten kommer kjørende med lastebil som den pleier, sier informasjonssjef Jo Heldaas ved Sykehuset Asker og Bærum til TV 2 Nettavisen.

- Det vi ikke får er enkelte tørrvarer, men ferskvarer som kjøtt, fisk, frukt og grønt kommer inn som vanlig. Det er mulig kjøkkenet må utvise litt mer kreativitet for å få menyen til å gå i hop, men problemene er minimale, legger han til.

- Uproblematisk
Det er Helse Øst som fører tilsyn med helseforetakene i Hedmark, Oppland, Akershus, Oslo og Østfold. Alle disse fylkene har vært rammet av streiken i nær to uker.

- Vi får rapporter inn daglig, og situasjonen per i dag er uproblematisk, sier viseadministrerende direktør Steinar Marthinsen i Helse Øst til TV 2 Nettavisen.

- Det begynner å skorte på noen varegrupper, men i hovedsak klarer vi å få tilførsel av det vi trenger gjennom andre kanaler og leverandører, sier Marthinsen.

- Langt fram til alvorlig situasjon
Marthinsen vil ikke spekulere i hvor lenge sykehusene kan holde ut med streikesituasjonen, men sier at det skal mye til før Helse Øst vil tilråde at myndighetene griper inn.

- Det skal bli veldig vanskelig før vi kommer til det skrittet. Det er klart at dette skaper merarbeid og en vanskeligere situasjon, men det er langt derfra til at det har betydning for pasientenes ve og vel, sier han.

Det vil være kommunalminister Erna Solberg som eventuelt innfører tvungen lønnsnemnd i konflikten. Solberg har tidligere uttalt at det skal mye til før dette skjer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere