RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Syklubber må bidra i kampen mot terror

Som et ledd i Regjeringens kamp mot terror og hvitvasking av penger, blir rundt 100.000 foreninger i Norge pålagt nye og strenge regler for sine bankkonti.

Driver du en lag eller forening, skal det ikke lenger være tilstrekkelig å opprette en bankkonto kun på en forenings navn. Enten må foreningen registreres i Brønnøysundregistrene og få et eget organisasjonsnummer, eller så må foreningens kasserer eller en annen bruke sitt personnummer til registreringen av foreningens bankkonto.

- Jeg frykter for at dette vil gi et stort byråkrati for organisasjons-Norge og det frivillige arbeidet, sier administrasjonssekretær Tordis Krokeide i Det Norske Hageselskap i Hordaland til Bergens Tidende.

Seksjonssjef Kjell Arne Aasgaarden i Kreditttilsynet kaller tiltaket en beklagelig følge av samfunnsutviklingen:

- Men jeg kan forstå at medlemmene i syklubben «Nålens hvile» og andre foreninger kan oppleve dette som et heft, sier han.

Det er i Regjeringens handlingsplan mot økonomisk kriminalitet virkelmiddelet med kontoregistrering på organisasjons- eller personnummer blir beskrevet. Det er ennå ikke laget noen lovbestemmelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere