RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sympati fra Norwegian-sjefen

Sist oppdatert:
Norwegian-sjef Bjørn Kjos er på langt nær frydefull over konflikten hos konkurrenten.

Konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian understreker at SAS-konfliktene i første rekke rammer uskydlig tredjepart - passasjerene. Selv om selskapet opplever en eventyrlig tilstrømming av passasjerer, står ikke jubelen i taket.

- Hva betyr streiken for Norwegian?

- Dette betyr at vi flyr som normalt, men vi greier jo bare å ta unna en brøkdel av passasjerene, sier Bjørn Kjos til NA24.

- Hva synes du om situasjonen nå?

- Jeg synes bare dette er ufattelig trist jeg, og denne streiken rammer bare de stakkars passasjerene som skal på påskeferie, sier Kjos til NA24.

NA24 - din nye næringslivsavis

- Fyller flyene
Finansdirektør i Norwegian, Frode E. Foss, som i dag holdt presentasjon for analytikere og investorer på et seminar i regi av meglerhuset Carnegie, gnir seg heller ikke i hendene over konflikten mellom de ansatte i SAS Braathens.

- Vi har høy kabinfaktor nå, men vi er i stor grad opptatt av å gjøre jobben vår med å fylle flyene best mulig, forklarer Foss til NA24.

Streiken gir dere flere passasjerer, men hva betyr det høye konfliktnivået hos SAS for Norwegian rent økonomisk?

- Jeg vil ikke si noe konkret om det, men sist gang luftfarten ble rammet av streik, så var det mange som valgte å fly med Norwegian. Likevel er det ikke slik at de blir værende hos oss. I en slik situasjon velger nok mange også enten å bli hjemme eller å benytte andre kommunikasjonsmidler enn fly, mener Foss.

Full fart på børsen
- I går leverte selskapet knalltall for første kvartal, og Norwegian-aksjen flyr høyt på børsen i dag. Hvordan ser du for deg yielden fremover?

- Yielden har vært relativt stabil i høst og vinter. Når vi ser fremover så vil etterspørselen øke utover sommeren. Dette vil gi det utslag at når vi fyller flyene våre ytterligere, så vil det være med billigbiletter, noe som bidrar til å dra yielden noe ned, men samtidig så gir det økt volum og bredere bunnlinje, sier Foss til NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere