RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Synnøve kliner til Sponheim

Sist oppdatert:
Osteprodusent Synnøve Finden høvler over Landbruksminister Lars Sponheim. Men ministeren tilbyes også jobb i selskapet etter valget.

Det er daglig leder Dag Swanstrøm for Synnøve Finden ASA som kjører over Landbruksministeren med en verbal ostehøvel.

Bakgrunnen er flere kommentarer fra Sponheim i kjølvannet av avsløringene om et tibud Tine sendte til ICA.

Sponheim har ifølge Synnøve Finden bagatellisert Tines tilbud med uttalelser om at alle i meieribransjen «driver med liknende spill». Sponheim skal også i et intervju i med RadioAdressa sagt at meieribransjen er « en samlet bransje med ukulturer».

Uforbeholden unnskyldning
Daglig leder for Synnøve Finden er rasende over at Sponheim gjennom sine uttalelser setter Synnøve Finden og Q-Meieriene i samme bås som Tine.

- Dette er en fullstendig uakseptabel og grov påstand fra statsrådens side. Jeg krever at Sponheim snarest dokumenterer sine påstander om at blant andre vi opptrer i markedet på samme måte som Tine, sier Dag Swanstrøm.

Hvis ministeren ikke kan dokumentere sine påstander, sier Swanstrøm at han vil imøtese en uforbeholden unnskyldning.

Jobbtilbud
Synnøve-sjefen slår også hardt ned på en uttalelse Sponheim kom med i Dagens Næringsliv ondag. Avisen siterte Sponheim med følgende: «Ut fra egen erfaring virker det som om Finden er mer opptatt av myndigheter og medier enn de er av å produsere ost».

- Hadde vi hatt de konkurransemessige vilkår som er nødvendig i et fair marked hadde ikke Sponheim måttet ha noe med oss å gjøre i det hele tatt. I stedet har vi i årevis måttet kjempe for opplagte saker som har kostet titalls millioner og mye tid som vi heller burde kunnet bruke i selskapet på en konstruktiv måte. Gir Sponheim oss konkurransemessig riktige vilkår og slutter å anke enstemmige dommer som går i vår favør så vil han også slippe å høre noe fra oss, tordner Synnøve sjefen tilbake.

Men Swanstrøm er ikke bare negativ til Landbruksminsteren. Han oppfordrer nemlig ministeren til å ringe ham etter valget hvis han vil ha jobb som bedriftsrådgiver.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere