RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Synnøve nektes å mette Ola

Foto: Ingvill Eriksen
Sist oppdatert:
En ny Tine-sak har havnet hos Konkurransetilsynet. Forsvaret kan ha brutt loven ved nekte Ola Soldat tilgang til Synnøve Finden.

Nok en gang trekker Synnøve Finden sin argeste konkurrent Tine inn for Konkurransetilsynet. Stridens kjerne er denne gangen en avtale Tine har gjort med Forsvaret, skriver VG.

Bakgrunnen er at Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) har bestemt at Tine skal være eneste leverandør av melk, ost og juice til Forsvaret.

Avisen har de siste dagene fått en rekke henvendelser fra ansatte i Forsvaret, som reagerer på at Synnøve Finden nå stenges ute fra kantiner og kjøkken.

Flere aktører, men ikke Synnøve Finden, ble i høst bedt om å legge inn pris på leveranser av blant annet melk og ost til Forsvaret.

I brevet, som ble sendt til blant andre Tine, står det:

«... prisene skal fastsettes med utgangspunkt i at leverandører blir foretrukket på dette sortimentet til alle Forsvarets avdelinger.»

Dette har fått Synnøve Finden-ledelsen til å reagere.

- Dette har vært en anbudskonkurranse uten konkurranse, mener Jan Olav Langeland, salgssjef i Synnøve Finden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere