RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Synnøve skuffet over anke

Administrerende direktør Dag Svanstrøm i Synnøve Finden er svært skuffet over at Landbruksdepartementet anker den knusende melkeprisdommen fra Oslo tingrett.

– Veldig spesielt og skuffende, sier Svanstrøm til NTB.

I tingretten ble Landbruksdepartementet dømt til å betale tilbake det som Synnøve Finden hadde betalt for mye i melk som råvare fra 1997 til 2000.

Tingretten kjente departementets vedtak ugyldig som "følge av mangelfull vurdering av kapitalspørsmålet". Tingretten mente også at departementet handlet i strid med Stortingets intensjoner om større konkurranse i markedet.

– Vi mener det er gode argumenter mot denne dommen og domspremissene. Ut fra et klart råd fra Regjeringsadvokaten vil dommen derfor bli anket inn for Borgarting lagmannsrett, sier ekspedisjonssjef i Landbruks- og matdepartementet, Leif Forsell.

– Etter den knusende dommen i tingretten 22. september, der det klart ble fastsatt at vi hadde betalt for mye, er det veldig spesielt at dommen blir anket, sier Dag Svanstrøm til NTB.

– Et helt system forsøker å hindre oss i å få de pengene vi har krav på. Det er ikke lett å være liten aktør i et stort system. Vi slåss mot en stor overmakt, men vi gir oss aldri, sier Svanstrøm.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere