RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Synnøve sliter med Tine-gjeld

Sist oppdatert:
Synnøve Finden sliter med å betale for melken selskapet kjøper av hovedkonkurrenten Tine. Selskapet regner med å hente seg inn igjen i løpet av høsten.

Synnøve Finden skal ha vært flere uker på etterskudd med betalingen og hatt opp mot 100 millioner kroner utestående, skriver Dagens Næringsliv.

Etter bråket med Tines angivelige forsøk på å skvise Synnøve Finden ut av hyllene i vinter, ble det solgt så mye Synnøve-ost, at selskapet både måtte leie produksjonskapasitet hos og kjøpe mer melk av Tine.

– Denne gjelden er kontrollert og innebærer ikke noe problem. Vi er en av Tines beste kunder, sier administrerende direktør Dag Swanstrøm i Synnøve Finden til Avisenes Nyhetsbyrå.

Det spekuleres i om Tine skal ha vært forsiktige med å sette hardt mot hardt for å få inn pengene, av frykt for enda en runde med dårlig PR.

Tine vil ikke kommentere saken.

Det har tidligere kommet frem at Synnøve Finden har brutt bankbetingelser på grunn av for dårlige økonomiske resultater i perioder.

I en børsmelding fredag formiddag skriver Synnøve Finden at selskapet regner med å være ajour med betalinger i løpet av høsten, og at tidligere signaler om resultatvekst fastholdes.

Selskapet skriver at det har vært en salgsvekst på 60 prosent på Synnøve Gulost i andre kvartal. Dette har ført til økt kapitalbinding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere