RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

T5PC-advokat får knallhard kritikk

Sist oppdatert:
Tilsynsrådet for advokatsaker kommer med knallhard kritikk av T5PC-advokat Dennis Ekpete og innstiller på å frata ham bevillingen.

TV 2 Nettavisen får bekreftet fra Tilsynsrådet at det innstiller på å frata Ekpete bevillingen, og rådet retter knallhard kritikk mot Ekpetes rolle i T5PC-saken.

Ekpete fikk sitt kontor ransaket av Økokrim i forbindelse med aksjonen mot T5PC siste høst. Tilsynsrådet har tre reaksjonsformer: Irettesettelse, advarsel, og den strengeste: innstilling om å frata bevillingen. Det er Advokatbevillingsnemnden som tar beslutningen.

Rådgiver Dag Eriksen i Tilsynsrådet sier til TV 2 Nettavisen at bakgrunnen for den strengeste reaksjonen er bokettersyn utført 31. august i fjor hos Ekpete.

I innstillingen fra Tilsynsrådet får Ekpete knalltøff kritikk for sin rolle i T5PC. Det gjelder måten klientmidlene er håndtert, Ekpetes rolle i selskapeoppbyggingen, tilbakedatering av dokumenter og så videre.

- Tilsynsrådet kan ikke se at den valgte selskapsstrukturen har hatt noe annet siktemål enn å tilsløre de reelle forholdene, og å vanskeliggjøre det offentliges, «medlemmers» og andre tredjemenns mulighet for innsikt og kontroll med virksomheten, skriver Tilsynsrådet.

- Tilsynsrådet legger til grunn at advokat Ekpete har hatt full kjennskap til strukturen og oppbygningen, herunder formålet med denne, og finner å rette svært sterk kritikk mot advokaten for den rollen han har innehatt, heter det videre.

- Det er også grunn til å tro at tilliten til advokatstanden generelt har vært med på å legitimere virksomheten utad, heter det videre, og det konkluderes med at dette er et grovt brudd på flere punkter i advokatforskriften.

Ekpete beskyldes i innstillingen for å ha bidratt til å tilbakedatere dokumenter.

Dessuten utpekes svindeldømte Jim Wolden som den som har hatt full kontroll med riften av T5PC-selskapene, også de mange inn- og utbetalinger som er foretatt på vegne av selskapene.

Koblingen mellom Ekpete og Wolden fremstilles som tett. Det vises blant annet til at Ekpete skal ha godkjent utbetaling av et lån på 4,1 millioner kroner til Wolden.

Dennis Ekpete ønsker ikke å kommentere saken overfor TV 2 Nettavisen.

- Jeg skal ha et møte med min advokat i morgen, og inntil da ønsker jeg ikke å kommentere noe, sier Ekpete, som heller ikke vil si hos hvem han har søkt juridisk bistand.

Ekpete understreker likevel at han naturlig nok vil sende et tilsvar til Advokatbevillingsnemden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere