RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

T5PC-advokat mister bevilling

Advokat Dennis Ekpete, som var sentral i pyramideselskapet The 5 Percent Community, mister advokatbevillingen på grunn av sin opptreden i saken.

Advokatbevillingsnemnden har torsdag gitt Ekpete beskjed om at han mister sin bevilling som advokat. Dermed følger nemnden innstillingen fra Tilsynsrådet for advokatsaker.

Bakgrunnen for avgjørelsen er Ekpetes rolle i T5PC-saken.

Det vises blant annet til de store beløpene som gikk gjennom Ekpetes klientkonto, slik at denne i stor grad fremstod som en integrert del av T5PCs forretningsvirksomhet.

Dessuten hevdes det at organiseringen av virksomheten tilslørte de reelle forholdene i T5PC. Ekpete skal også ha vært delaktig i å tilbakedatere dokumenter.

Skuffet
- Advokat Ekpete er svært skuffet over vedtaket, men han har bare fått det lest opp. Vi vil måtte bruke tid på å vurdere det, sier advokat Hans Chr. Steenstrup, som representerer Ekpete, til TV 2 Nettavisen.

Vedtaket kan ikke ankes, og må eventuelt bringes inn for retten som et søksmål. Steenstrup sier det er for tidlig å si om det er aktuelt.

Steenstrup understreker at Ekpete ikke har beriket seg på de store beløpene som har gått gjennom klientkontoen. Når det gjelder spørsmålet om hvitvaskingslovgivningen, som bringes opp i vedtaket, påpeker Steenstrup at Ekpete ikke er kjent med noen hvitvasking. Uansett trådte ikke hvitvaskingsbestemmelsen om advokaters rapporteringsplikt i kraft før 1. januar 2004, etter de aktuelle hendelsene.

Steenstrup sier også at selskapsstrukturen i T5PC i det vesentlige var på plass før Ekpete fikk sin rolle.

Når det gjelder tilbakedatering, bestrides ikke de faktiske forhold, men Ekpete mener dette dreide seg om formalisering av fullmakter som allerede lå der.

Ekpete fikk sitt kontor ransaket av Økokrim i forbindelse med aksjonen mot T5PC siste høst. Hundrevis av millioner hadde gått gjennom hans klientkonto. Han hadde også tidligere hatt nære forbindelser til T5PC-gründeren Jim Wolden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere