RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

T5PC-listen skaper bølger

(scanpix)
Sist oppdatert:
Etter at TV 2 Nettavisen i går publiserte hele aksjonærlisten fra The 5 Percent Community, har saken rullet i medie-Norge. Rosenborgs Erik Hoftun er blant deltagerne som har kommentert saken.

TV 2 Nettavisen publiserte i går aksjonærlisten til The 5 Percent Community (T5PC): Her er pyramide-listen

Dette har medført stor oppmerksomhet rundt i Norge.

– Dette er normal journalistisk virksomhet og derfor kan ikke vi gjøre noe, sier direktør Georg Apenes i Datatilsynet til fagbladet Journalisten. Apenes påpeker at det ikke er noe i veien for å trykke aksjonærlista til Norsk Hydro heller.

På TV 2 Nettavisens debattforum Veggavisen er det mange som mener listen innebærer uthenging av deltagerne: Pyramidelisten lagt ut på nettet

Ellers er det mye fokus på hvem som er på listen.

VG peker på at T5PC-ofrenes egen advokat, Olav Sylte, var aksjonær, sammen med sin bror og sin ektefelle.

VG påpeker også at idrettstopper som Anders Myrvold, Per Egil Swift, Henrik Aaby, Erik Hoftun og Jørre Kjemperud var med. Hoftun sier at dette var penger han hadde råd til å tape.

Rogalands Avis har snakket med Viking-back Jørgen Tengesland.

– Men jeg våget nesten ikke å stå utenfor i tilfelle det skulle bli en stor suksess. Jeg vet om personer som har tjent flere hundre tusen kroner på World Games-pyramiden, sier Viking-backen, som likevel hevder å være prinsipiell motstander av pyramider.

Flere aviser har funnet navnene til lokale politifolk, og dette har flere steder gjort at saken vil bli nærmere undersøkt. I Rogaland er politifolk suspendert på grunn av aktiv deltagelse i T5PC.

Sunnmørsposten kan fortelle at listen gjorde at Oskar Longva fra Ålesund ble klar over at han har vært storaksjonær i T5PC. Forklaringen er at sønnen, Arne Johan Longva, som tidligere var finansdirektør i T5PC, førte opp posten på faren uten å gi beskjed.

Avisa Nordland har snakket med flere lokale størrelser som er på listen, men få vil stå frem.

Øyelege Ole-Nils Tvenning tar imidlertid bladet fra munnen:

– Jeg hører nok til fem-prosent-tullingene. En kamerat fikk meg til å gå inn med rundt ti tusen kroner, sier han til avisen.

Finnmark Dagblad konkluderer rett og slett slik i sitt hovedoppslag:

«984 «idioter» i Vest-Finnmark»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere