RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

T5PC-politimenn tilbake på jobb

Foto: Arne Lutro, TV 2 Nettavisen
Politiet i Rogaland har vedtatt at de to polititjenestemennene som for halvannen uke siden ble suspendert etter å ha vært innblandet i T5PC-skandalen skal få møte på jobb - inntil videre.

De to erfarne politimennene ble suspendert med øyeblikkelig virkning forrige fredag i påvente av en granskning av deres roller i T5PC-skandalen. Mandag ble de to gjeninnsatt i tjeneste.

- Rådet har lagt til grunn at tjenestemannslovens paragraf 16 om nødvendigheten av suspensjon som følge av tjenestens tarv ikke lenger er til stede, sier politimester Olav Sønderland i en pressemelding.

Men politimesteren utelukker ikke at det fortsatt kan bli aktuelt å foretal disiplinære reaksjoner mot de to. Suspensjon i fremtiden kan også være aktuelt, dersom den videre etterforskningen avdekker brudd på tjenestemannsloven.

- Det vil bli nærmere avklart gjennom den videre etterforskningen som måtte bli bestemt gjennom riksadvokatens beslutning, sier Sønderland.

I etterkant av T5PC-skandalen er det avdekket at en rekke polititjenestemenn har vært involvert i pyramideselskapet. Foreløpig har politimennenes engasjement kun fått praktiske konsekvenser i Rogaland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere