RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jan C. Grandre (TV 2 Nettavisen)

T5PC-siktet etterlyser Økokrim

Sist oppdatert:
Forvirringen er total i T5PC-saken. Mens Økokrim leter etter Jim Wolden, leter en annen siktet etter Økokrim og førstestatsadvokat Arnt Angell.

Tidligere i uken siktet Økokrim en rekke personer med tilknytning til pyramideskandalen The 5 Percent Community.

En av de sentrale personene, Jim Wolden, har siden oppholdt seg i Spania, og har derfor ikke vært inne til avhør hos Økokrim, slik en rekke andre personer har vært.

En annen siktet, Frode Rudlang, er derimot frustrert over hvor vanskelig det er å komme i kontakt med Økokrim.

- Frode Rudlang har ennå ikke fått snakket med Økokrim og har gjort gjentatte forsøk på å oppnå kontakt med Økokrim. Dette har vært totalt mislykket. Telefoner besvares ikke, og anmodning om tilbakemelding neglisjeres. E-mail synes å være den eneste måte en kan oppnå kontakt på, skriver Rudlangs advokat Kjell Holden i en e-post til TV 2 Nettavisen.

- Økokrims fremgangsmåte er særdeles kritikkverdig, og bør føre til ettertanke hos ansvarlige. Erstatningssøksmål er under fortløpende vurdering, skriver Holden videre.

I et en e-post fredag ettermiddag formidler Økokrim følgende svar fra førstestatsadvokat Arnt Angell, som har saken:

- En siktelse er ikke et offentlig dokument. Økokrim har ikke offentliggjort noen siktelse i denne saken. Økokrim har snakket med advokat Holdens klient. De siktede vil bli innkalt til avhør etter hvert.

TV 2 Nettavisen har tilgang til siktelsen i saken: Her er hele pyramide-siktelsen

Advokat Holden mener siktelsen bygger på en misforståelse og/eller en uvitende man ikke skulle forvente.

Siktelsen mot Rudlang knytter seg til de to selskapene PWR Charge og Vannin Import Export, som begge ble tilført kapital fra T5PC.

Ifølge Holdens fremstilling hadde Rudlang perifere roller i forbindelse med investeringene T5PC gjorde i disse selskapene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere