RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Talleraas får støtte i Redningsselskapet

Sist oppdatert:
Styreleder Anders Talleraas får full støtte av ledelsen i Redningsselskapet, etter at det er reist kritikk mot ham i forbindelse med et honorar på 75.000 kroner.

Kritikken mot Talleraas er reist i forbindelse med at han har fakturert 75.000 kroner for investeringsråd han har gitt om plassering av rundt 500 millioner kroner av Redningsselskapets penger. De 75.000 kronene kommer på toppen av Talleraas' styrehonorar.

- Talleraas har fakturert selskapet for arbeidet som er utført, et arbeid som oppfattes å ligge utenfor oppgaven som styremedlem, og som det er anledning til å fakturere særskilt dersom dette er akseptert av styret, skriver Redningsselskapet i en pressemelding.

Organisasjonen kommer også med kritikk av NRK, som har avslørt Talleraas' ekstra fakturering.

- NRK har fremstilt saken som om Talleraas skal ha fakturert selskapet for samtaler med fungerende generalsekretær. Dette er ikke riktig. Talleraas har fakturert selskapet for forhandlingene med kapitalforvaltere sammen med fungerende generalsekretær, som er en del av oppgaven som styret har tildelt Talleraas, heter det i meldingen fra Redningsselskapet.

I meldingen påpekes det at man er svært godt fornøyd med det arbeidet Talleraas har gjort. Tidligere har Redningsselskapets aktiva hatt en avkastning på rundt to prosent. Nå ligger den mye høyere.

- Redningsselskapet er meget fornøyd med den oppgaven som Talleraas har gjennomført. Utgiftene til Talleraas ligger langt lavere enn markedspris, og avkastningen på forvaltningen har på en uke oversteget Talleraas honorar, 10 ganger, skriver Redningsselskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere