RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tamburstuen lettet over henleggelse

Sist oppdatert:
Tidligere BaneTele-topp, Trygve Tamburstuen, er lettet over at Økokrim har henlagt etterforskningen rundt hans disposisjoner som sjef i teleselskapet.

Økokrim fortsetter imidlertid etterforskningen av forholdene rundt Tamburstuens forretningsvirksomhet i Ghana, melder Teleavisen.

- Det er riktig at det som angikk BaneTele er henlagt av oss, men vi fortsetter etterforskningen av deler av komplekset, sier politiadvokat i Økokrim, Sven Arild Damsloa, til TV 2 Nettavisen.

Søksmål

Tamburstuen vurderer nå søksmål mot BaneTeles styre for de skader han hevder selskapet har påført ham.

- Det er en lettelse å konstatere at Økokrim ikke fant grunnlag for forfølgelse av noen av de forhold jeg ble anklaget for i BaneTele, sier Trygve Tamburstuen til Teleavisen.

Granskning

Saken startet med en lang rekke presseoppslag, hovedsakelig i Dagens Næringsliv, om Tamburstuens disposisjoner i det statlige teleselskapet. På oppdrag fra styret i BaneTele gjennomførte PricewaterhouseCoopers (PwC) en granskning av forholdene. PwC-rapporten førte til at styret anmeldte Tamburstuen til Økokrim.

Økokrim har etterforsket to forhold: Det ene er beskyldningene om at Trygve Tamburstuen har gjort avtaler på vegne av bane Tele med sin svoger i Media Netwerk og for å ha beriket sin familie i forbindelse med en kundetur til OL i Salt Lake City. Lørdag henla Økokrim saken på grunnlag av bevisets stilling.

Hvitvasking

Tamburstuen ble også anklaget for hvitvasking av penger i forbindelse med sitt tidligere teleengasjement i Ghana og disse påstandene etterforskes fortsatt av Økokrim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere