RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Tandberg-massakre på børsen

Sist oppdatert:
Videokonferanseselskapet Tandberg stuper på Oslo Børs etter meget svake tredje kvartals tall og drar med seg resten av børsen.

Tandberg er dagens taper med en nedgang på 20 prosent til 64 kroner per aksje siden børsslutt i går, mens Oslo Børs er ned over to prosent til 302,89 poeng.

- Min vurdering er at det var klare svakhetstegn i Tandberg-rapporten som skaper stor usikkerhet rundt fremtidsutsiktene og konkurransebilde, sier en analytiker til TV 2 Nettavisen.

Analytikeren mener videre at et kraftig kursfall er riktig, men at markedet muligens overreagerer litt.

- Slik sett er en betydlelig kursreduksjon berettiget, men jeg er usikker på om det er lurt å selge nå etter dagens kraftige kursfall, fortsetter analytikeren.

Dystre fremtidsutsikter
Han fremhever imidlertid at den langsiktige utsikten for Tandberg ikke er god.

Tandberg offentliggjorde tredje kvartalsresultatet etter børsslutt i går. Resultat havnet på 25,3 millioner dollar, tilsvarende rundt 164 millioner kroner, i tredje kvartal.

Omsetningen økte fra 76,4 millioner dollar i fjorårets tredje kvartal til 91,2 millioner dollar i årets. Likvevel er det mindre enn hva markedet ventet, ifølge TDN Finans som hadde hentet inn estimater fra analytikere som viste 96,5 millioner dollar. Tandberg har hatt det tøft de siste ukene på børsen, med en nedgang på rundt 10 prosent.

Tandberg solgte 8.371 videokonferansesystemer i tredje kvartal, en oppgang fra 7.040 i samme periode i fjor.

- Tandberg drar med seg resten av børsen ned. It er utrolig dårlig for tiden, både her hjemme og ute. Selv en oppgang i oljeprisen sender Statoil og Hydro i minus, sier en megler til TV 2 Nettavisen.

Oljeaksjer ned
Både Statoil og Hydro faller sammen med de fleste andre oljeaksjene på Oslo Børs. Statoil er ned 2,48 prosent til 147,75 kroner, mens Hydro faller 2,34 prosent til 667 kroner. Nordsjøoljen stiger imidlertid til 60,70 dollar fatet.

- Det er et utrykk for at investorer er på vei ut av energi og over i andre sektorer, sier oljeanalytiker Martin Mølsæter i First Securities til TV 2 Nettavisen.

Nasdaq-indeksen falt onsdag til 1521,19, mens Dow Jones-indeksen i New York falt 0,35 prosent til 10.216,91. DAX-indeksen i Tyskland er ned med 0,24 prosent til 4.970,00, FTSE-indeksen i London er ned 0,54 prosent til 5313,10 og CAC40 i Paris er ned 0,42 prosent til 4496,03.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere