RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tandberg-sjef med store planer

Sist oppdatert:
Gudmundur Einarsson vil lage en norsk industrigigant som kan vokse ut i Europa.

Administrerende direktør Gudmundur Einarsson mener et samlet Norman/Tandberg Data vil bli et slagkraftig selskap.

- Begge selskapene vil vokse betydelig mer sammen enn hver for seg, sier han til TV 2 Nettavisen.

- Med en unik kapitalbase har vi en mulighet til å skape et slagkraftig norsk industriselskap som kan vokse ut i Europa, fortsetter Einarsson.

Lav pris?
Einarsson avviser spekulasjonene som har gått om at prisen for Norman er for lav til å være attraktiv.

Styret i Tandberg Data foreslår å betale 3,12 aksjer i Tandberg Data for hver aksje i Norman. Det er 10 prosent over det aksjen endte på ved børsslutt fredag.

- Dette er en fusjonsforhandling, hvor det er vanlig at premien ligger mellom 0 og 15 prosent. Du må huske at dette er en fusjon mellom likeverdige partnere, og ikke en overtakelse, sier Tandberg-sjefen.

Norman har allerede vært igjennom restrukutreing, og Einarsson mener det ligger minimalt av kostnadsreduksjoner i en fusjon.

Et sammeslått selskap vil ha omsette for minst 1,2 milliarder kroner, og ha rundt 500 ansatte.

Helhetlig sikkerhet
Tandberg Data selger primært backup-utstyr, mens Norman er kjent for antivirus og sikkerhetsprogramvare.

- Vi har snakket med IT-sjefer og hørt hva de ønsker seg. De er opptatte av virusangrep og ønsker helhetlige løsninger for å sikre data. I tillegg har vi Normans datterselskap, Ibas, som kan sikre rekonstruksjon fra harddisk dersom systemet skulle gå ned. Når vi da kan rekonstruere data fra tape, er kunden godt dekket, sier han.

Styret i Norman har ikke avvist frieriet, og sier de vil behandle invitasjonen fra Tandberg Data for å vurdere det industrielle og strategiske rasjonale bak en sammenslåing.

Mange hatter
Fordi Svein R. Goli er styreformann i begge selskapene, kommer Visma-sjef Øystein Moan til å fungere som styreformann i behandling av saken.

Goli er blant annet Normans tredje største aksjonær gjennom sitt selskap Hauan Invest. Han sitter med 6,9 prosent, eller i overkant av 730 000, av aksjenen i selskapet.

Tandberg Data forventer at fusjonsspørsmålet skal avklares innen kort tid, men Moan ser ikke ut til å ville forhaste seg.

- Nå skal styret i Norman få en orientering om hvilke tanker og planer Tandberg har, og vi kommer til å bruke den tiden vi trenger, sier Moan til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere