RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tandberg Storage vinner på flat børs

Sist oppdatert:
Tandberg Storage-aksjen stiger markant, etter et stort kjøp av aksjer i selskapet. De øvrige selskapene på Oslo Børs holder seg ikke langt unna gårsdagens sluttkurser.

Hovedindeken på Oslo Børs endte onsdag på 236,70 prosent, opp marginale 0,04 prosent.

Aktiviteten er romjulspreget, både når det gjelder salg og volum.

Børsvinner er Tandberg Storage, som stiger 6,98 prosent til 2,76 kroner. Selskapet stiger på bakgrunn av at Tandberg Data, som tidligere eide hele selskapet, har kjøpt seg opp fra 18,1 til 34 prosent. Dermed har Tandberg Data sikret seg negativ kontroll.

Aksjen er kjøpt på termin til kurs tre kroner, og kjøpet utgjør totalt drøyt 27 millioner kroner.

Det er små utslag for de tunge aksjene på Oslo Børs, men Røkke-aksjene Kværner og Aker stiger begge. Selskapene la på seg henholdsvis 4,63 og 3,77 prosent. Finansavisen fokuserer i dag på at disse aksjene har hengt etter oppgangen i de operative selskapene Aker Yards og Aker Kværner.

Også Yara, DnB NOR og ekornes står i blått.

Det John Fredriksen-dominerte tankrederiet Frontline er en av dagens tapere, med et fall på 2,67 prosent. Også oljekjempene Statoil og Norsk Hydro faller.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere