RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tankratene holder stand

Til tross for lavere aktivitet i markedet, holder tankratene stort sett holdt de nye sterke nivåene fra Midtøsten.

Ifølge skipsmeglerhuset Fearnleys ukentlige markedsrapport lå ratene for supertankerne (VLCC'er) onsdag ettermiddag på worldscale 97,5 fra Midtøsten til Vesten, en oppgang på fem poeng fra forrige uke.

NA24 - din næringslivsavis

Østover fra Midtøsten er raten ned fem poeng, men holder likevel sterke ws 145. til ws 147,5 til henholdsvis Japan og Singapore. Antallet ledige VLCC'er for lasting i Midtøsten de neste 30 dagene er nær uendret på 52 enheter.

Ratene for VLCC'ene i Atlanterhavet har endelig begynte å bevege seg oppover som følge av økt fart i suezmax-markedet, som har vært heller labert de siste ukene. Ratene for VLCC-tankere fra Vest-Afrika til US Gulf er opp fem poeng til ws 125.

I suezmax-markedet har trenden vært den samme, med økt aktivitet og rater. Raten fra Vest-Afrika til østkysten av USA er opp 15 poeng den siste uken til ws 165. Dette har i mindre grad smittet over på det Indre Middelhav hvor raten er opp marginale 2,5 poeng til ws 147,5.

I annenhåndsmarkedet ryktes det nå at Formosa Plastic skal være i ferd med å selge VLCC'en Formosapetro Giant. Skipet er på 300.000 dødvekttonn og bygget i 2005. Prisen antydes til sterke 128 millioner dollar. Dette ryktet har også vært ute tidligere i år uten bekreftelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere