RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Taper 16 milliarder på olje

Sist oppdatert:
Oljeprisen er skyhøy, men den norske staten risikerer å tape 16 milliarder kroner fordi oljeproduksjonen faller.

Tall fra Oljedirektoratet viser at oljeproduksjonen på norsk sokkel faller dramatisk. Nedgangen er på hele 11 prosent i forhold til samme periode i fjor. Det betyr at det produseres hele 210.000 færre fat med olje hver eneste dag.

Staten tar rundt to tredjedeler av verdiskapningen, og med en oljepris på 50 dollar fatet går Norge glipp av 16 milliarder i oljeinntekter, skriver Finansavisen.

I perioden 1995 til 2000 produserte Norge rundt 3 millioner fat om dagen. Lars Marius Furu i Fondsfinans sier til avisen at han tror produksjonen i år vil holde seg over 2,6 millioner fat om dagen, men at vi til neste år vil ha en ytterligere nedgang og vil havne på 2,5 millioner fat.

Med denne nedgangen faller Norge på listen over de største oljeprodusentene i verden. Fortsetter dagens oljeproduksjon ut året vil vi havne på 8. plass bak Canada.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere