RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Taper penger på billig strøm

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Strømleverandørene kriger om å være billigst. Flere selger nå strøm til under innkjøpspris, i håp om at markedet skal falle. Se de billigste her.

Konkurransen mellom landets strømleverandører er tøff. Flere selger strøm til under 32 øre kilowattimen, selv om kraftprisen på det fellesnordiske markedet Nord Pool har steget den siste tiden.

Tørt og til dels kaldt vær har ført til at prisen på Nord Pool har stabilisert seg over 25 øre kilowattimen de siste ukene. For en leverandør som skal selge strømmen videre til kundene vil det bety en utsalgspris på 31 øre når moms er regnet med.

Kun en varsler økte priser
Da er imidlertid det ikke lagt inn avanse eller margin til å dekke kostnader. Til tross for at prisene begynte å klatre på Nord Pool allerede tidlig i mars, har kun en leverandør varslet prisøkning ut til kundene.

- Vi varslet prisøkning forrige uke med drøyt 1 øre per kilowattime. Årsaken er prisoppgangen på Nord Pool, som har økt vel så mye som hva vi justerte med. Vi forholder oss til prisen i markedet, det er jo der vi kjøper inn kraft til kundene. Vi har ikke mulighet til å subsidiere kundene, og mener det er uforsvarlig å ikke følge markedet, sier markedsdirektør i Eidsiva Energi, Maren Kyllingstad, til TV 2 Nettavisen.

Selger med syltynn margin
Snittprisen blant de landsdekkende leverandørene er nå 31,2 øre per kilowattime ifølge Konkurransetilsynet. Dermed er det klart at flere selger kraft med svært små marginer.

Billigst i landet er Total Energi som har lagt seg helt nede på 30,9 øre. Daglig leder Jo Børre Eikås sier han tror kraftprisene på Nord Pool vil falle i ukene fremover.

- Vi tror på prisnedgang etter påske. Dermed har vi valgt å ligge i ro med våre priser, sier han til TV 2 Nettavisen.

Tenker langsiktig
Også Gudbrandsdal Energi har lagt seg svært lavt på pris. Adm. direktør Erik S. Winther er likevel ikke bekymret for pengestrømmen.

- Vi tenker langsiktig. Enkelte perioder selger vi strøm uten å tjene penger. I stedet for å flytte prisen opp og ned kontinuerlig, kan vi holde et stabilt lavt nivå, og ende med en god margin året sett under ett, sier han til TV 2 Nettavisen.

Konkurransetilsynets prislister viser at 16 leverandører nå selger strøm til under 33 øre kilowattimen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere