RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tapte 110 mill. på Telenor-salg

Sist oppdatert:
Investeringsbanken Lehman Brothers fikk en kjemperegning etter sommerens statlige nedsalg i Telenor. Banken måtte ut med over 110 millioner kroner for jobben.

Det ble ingen lukrativ oppgave å selge statens aksjer i Telenor i sommer. Investeringsbanken Lehman Brothers fikk oppgaven i hard konkurranse, men det kostet dyrt. Nærmere bestemt 110 millioner kroner betalte Lehman for å få selge statens aksjer, skriver Dagens Næringsliv.

Summen fremgår av nye tall fra Næringsdepartementet. Trolig har det sammenheng med at Lehman Brothers har garantert for en minstepris på aksjene, som de ikke lykkes med å få. Staten endte med å selge aksjene for 29,50 kroner og ut fra tallene til departementet tyder det på at investeringsbanken har garantert for en pris rundt 30 kroner.

Da det ikke lykkes å få solgt aksjene til denne prisen måtte tilretteleggeren selv bla opp mellomlegget. Bakgrunnen for at Lehman Brothers går inn på en slik avtale med Næringsdepartementet er at konkurransen om slike jobber er enorm.

Ekspedisjonssjef Reier Søberg i Næringsdepartementet vil ikke kommentere tallene før regjeringens forslag til statsbudsjett legges frem onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere