RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tapte bankkampen på overtid

Foto: Anders Røeggen
Investor Kristian Siem tapte kampen om Privatbanken med marginale 0,03 prosent, etter arbeid på 23 timers overtid.

- Jeg er akkurat blitt orientert om at SEB nå har 90,03 prosent av aksjene i Privatbanken. SEB må gratuleres med det, sier Siem på telefon til Dagens Næringsliv fra Skottland.

Den svenske storbanken klarte å kapre kontrollen på nesten et døgns overtid. Tilbudsfristen fra SEB gikk nemlig opprinnelig ut tirsdag ettermiddag, og på forhånd hadde de satt som betingelse at de måtte ha aksept fra over 90 prosent av aksjonærene.

Siem, med sin eierandel på 8,4 prosent, avslo å selge til SE-Banken. Meglerhuset Enskilda klarte imidlertid å hanke inn de siste akseptene onsdag ettermiddag, slik at antallet gikk over den magiske grensen.

Den norske investoren, som er bosatt i London, mener det er synd at SEB vant drakampen. Han påpeker at banken har vært tro mot strategien om at det skulle være en norsk bank drevet av en ledelse som kommer fra samme miljø som det lånes til, noe han ikek ser for seg at SEB vil videreføre.

- Vi ønsker ikke en bank der ledelsen sitter med en fjernkontroll, sier Siem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere