RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tapte eneretten på Gule Sider

Findexa har i en oppsiktsvekkende dom mistet eneretten til navnet Gule Sider, men vil anke saken.

I en oppsiktsvekkende dom i lagmannsretten har Findexa mistet eneretten til å bruke navnet Gule Sider, som også selskapet Firmakatalogen AS har tatt i bruk.

Dommen er oppsiktsvekkende fordi Findexa til nå har forsvart sine merkevarer, som Rosa Sider og Gule Sider, med nebb og klør, blant annet ved å vinne over Firmakatalogen i tingretten.

Lagmannsretten mener Findexa, som i sin tid overtok katalogvirksomheten til Telenor, ikke har god nok innarbeidelse for merket Gule Sider og dermed ikke enerett til å bruke navnet Gule Sider.

Findexa skriver i en melding at dommen vil bli anket.

- Findexa mener at lovanvendelsen er feil, og har besluttet å anke til Høyesterett, heter det i en melding fra selskapet.

Findexa, som nå er notert på Oslo Børs, har brukt navnet Gule Sider siden 1988 og distribuerer årlig ca. tre millioner eksemplarer av papirutgaven. I tillegg er gulesider.no et av landets mest besøkte nettsteder, påpekes det.

Findexa mener Gule Sider er et navn med særpreg, og ikke noen generell betegnelse.

Findexa påpeker også at Patentstyret i oktober 2000 godkjente Gule Sider som et eget varemerke, et såkalt registrert varemerke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere