RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tapte to millioner per måned

Foto: NHST/Alexander Winger (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Tøffe tider for Dagens Næringsliv-eier NHST Media Group.

Konsernets omsetning ble i første kvartal redusert med tre prosent til MNOK 392,3. Det opplyser NHST i en pressemelding tirsdag.

Driftsresultatet for kvartalet endte på minus 7,3 millioner kroner mot to millioner i pluss i fjor. Resultat før skatt endte på minus 5,3 millioner i første kvartal 2013 sammenlignet med pluss 1,3 millioner i første kvartal 2012.

Driftsresultat og EBITDA ble også redusert og endte på henholdsvis minus MNOK 7,3 og pluss MNOK 1,9.

Omsetningen i første kvartal var påvirket av at påskeuken i år kom i mars måned mot april i 2012. Kvartalet var også preget av en relativt svak start på året i annonsemarkedet.

Annonseinntektene falt 10 prosent i første kvartal sammenlignet med første kvartal i 2012, men annonsemarkedet tok seg noe opp utover i kvartalet.

Opplagsinntektene er opp seks prosent i kvartalet, men veksten var ikke tilstrekkelig til å kompensere for fallet i annonseinntekter. For hele 2012 var opplagsinntektene igjen større enn annonseinntektene og denne trenden fortsatte inn i første kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere