RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar datter på børs

Foto: Erik Johansen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Oljeselskapet DNO skiller ut datterselskapet Independent Oil Tools, og sikter mot en børsnotering.

DNO rydder i eget hus, og sikter mot å børsnotere datterselskapet Independet Oil Tools (IOT). I forbindelse med dagens resultatfremleggelse, varsler selskapets ledelse at det vil kalle inn til ekstraordinær generalforsamling 1. desember, hvor aksjonærene skal ta stilling til følgende transaksjon:

DNO vil betale ut et utbytte bestående av 28 millioner kroner i kontanter og IOT-aksjer til en verdi av 168 millioner kroner. Deretter tas IOT på børs.

Dersom aksjonærene stemmer for forslaget, vil det tilsvare et utbytte per aksje på 2,98 kroner per aksje - fordelt på 0,5 kroner i kontanter og 1,48 kroner i IOT-aksjer.

DNO har fått mye kritikk for en rotete investorprofil. Det har vært vanskelig å identifisere verdiskapingen i selskapet. Gjennom å skille ut IOT - som også sitter som største aksjonær med en eierpost på 20 prosent i Petrolia Drilling - ryddes det i selskapet.

- Vi har vært gjennom en fase i selskapets utvikling hvor det har vært riktig å ha de eksponeringene vi har hatt mot oil services. Det er det ikke lengre nå. Derfor foreslår styret en transaksjon hvor DNOs aksjonærer selv kan velge hvorvidt de ønsker en eksponering mot oil services, sier adm. direktør Helge Eide i DNO.

Må velge selv

Eide understreker at det eventuelt er IOTs egne aksjonærer som selv må velge hvorvidt de ønsker en børsnotering av selskapet. DNO vil etter den foreslåtte transaksjonen være helt ute av IOT.

- Det er IOTs egne aksjonærer som legger løpet etter at transaksjonen er gjennomført. Fra styrets side ser vi det som naturlig med en børsnotering i løpet av neste år, men til syvende og siste er det IOT som selv beslutter dette, sier Eide.

Tunge letekostnader

DNO rapporterer for tredje kvartal et minusresultat på 96 millioner kroner. Resultatsvikten kommer som en følge av økte skattekostnader på 179 millioner kroner, og økte letekostnader på 74 millioner kroner. Driftsresultatet ble for tredje kvartal plottet inn til 121 millioner kroner.

DNO aksjen handles fredag formiddag for 26,30 kroner, en nedgang på 2,23 prosent fra i går.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere