RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar juleferie med god samvittighet

Ledelsen ved Oslo Børs tar juleferie med god samvittighet. 2004 ble et godt år for både børs og investorer.

Ved inngangen til julen har Oslo Børs steget med 38 prosent, og investorene har all grunn til å være tilfredse med et godt børsår. Men også ledelsen ved børsen tar juleferie med god samvittighet.

I løpet av året har den daglige omsetningen ved Oslo Børs økt med hele 63 prosent, til 3,6 milliarder kroner. For ti år siden lå gjennomsnittlig dagsomsetning på 508 millioner kroner.

Også antallet handler har økt: fra 9.400 i fjor til 13.560 i år.

Samtidig har antall selskaper ved Oslo Børs har økt med 11. 22 nye selskapet har kommet til, samtidig som 11 har forsvunnet ut.

- Dette viser at Oslo Børs har hatt et svært godt år. Det er første gang siden 1998 det har vært en nettotilgang av selskaper ved børsen, sier adm. direktør Sven Arild Andersen.

Han viser til at mens Oslo Børs har tatt opp 22 nye selskaper til notering, er det bare London-børsen som har flere nynoteringer med 65. I Finland har det i løpet av 2004 kommet et nytt selskap på børs. Og det er faktisk den første nynoteringen på tre år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere