RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Taxisvindelen vokser

Sist oppdatert:
50 sosialklienter mottok hjelp fra kommunen mens de satt bak drosjerattet. Skandalen i Oslo taxinæring vokser jo mer det graves.

Fra før er tre regnskapsførere og tre medhjelpere tiltalt for skattesvik. Fra før er trygdejuks og urettmessige utbetalinger til «arbeidsledige» avslørt. Nærmere 500 sjåfører skal ha mottatt ulike former for offentlig støtte mens de har kjørt drosje.

Nå melder Aftenposten at så mange som 50 drosjesjåfører mistenkes for å ha hevet sosialstøtte på til sammen 3 millioner kroner samtidig som de jobbet. I ett tilfelle skal en sjåfør har jukset til seg 200.000 kroner i sosialstøtte. Kommunen visste ingenting om han samtidig skal ha tjent en halv million kroner som drosjesjåfør.

Bedrageriet skal ifølge Aftenposten ha foregått i årene 2002-2003, men Oslo kommune vil nå sjekke om jukset også pågikk i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere