RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telefon på internett kommer for fullt

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Nå kommer internettelefoni for fullt, og telegigantene mister store inntekter på fasttelefoni. Men Telenor kommer til å klare seg.

I alle fall ifølge en rapport fra meglerhuset Alfred Berg, skriver dn.no.

Kjært barn har mange navn; bredbåndstelefoni, ip-telefoni, voice over ip - voip - eller internettelefoni. Her hjemme er teknologien foreløpig best kjent gjennom selskapet Telio, som tilbyr tilnærmet gratis tellerskritt når du ringer via internett.

Men det er ikke primært privatkunder de store ip-selskapene vil satse på, men bedriftsmarkedet. Fordelene med internettelefoni er nemlig flere enn bare billige tellerskritt. Også helt nye funksjoner skal gjøre det enklere å styre en bedrifts teletjenester.

For teleoperatørene er det likevel bortfallet av inntekter på fasttelefoni som vil ramme hardest, men Alfred Berg Tlenor er blant selskapene som vil lide minst.

Grunnen er at mesteparten av inntektene i konsernet kommer fra den internasjonale mobilporteføljen, den gamle monopolisten kommer heller ikke til å sitte på gjerdet mens konkurrentene tar seg betalt for å levere ip-telefoni. Telenor kommer nemlig med sitt eget internetttelefoni-tilbud til nyttår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere