RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor-aksjer til 48,50

Sist oppdatert:
Statens salg av 30 millioner Telenor-aksjer til privatpersoner skjer til kroner 48,50. Det er samme kurs som de 170 millioner aksjene ble solgt for til institusjonelle investorer tirsdag. Igår endte kursen på 47,20. Salget starter fredag.

Dette melder Næringsdepartementet onsdag.

Kursen endte på 47,20 kroner igår etter kraftig fall de siste dagene som følge av statens massive nedsalg.

I perioden fra og med fredag 2. april til og med onsdag 14. april vil Nærings- og handelsdepartementet selge Telenor-aksjer til privatpersoner til en kurs på kroner 48,50 pr. aksje. Dette er samme kurs som de institusjonelle investorene fikk kjøpt aksjer til i statens nedsalg tirsdag 30. mars.

- For Regjeringen er det et mål å stimulere til økt privat eierskap i norsk næringsliv. Derfor er vi opptatt av at privatpersoner skal få den samme muligheten som de store institusjonene, sier nærings- og handelsminister Ansgar Gabrielsen i meldingen.

På samme måte som ved forrige nedsalg, legger vi opp til at privatpersoner får kjøpt aksjer til samme pris som det de institusjonelle investorene betaler, påpeker statsråden.

Privatpersoner innen EØS-området kan bestille inntil 20.000 aksjer med en minstebestilling på 100 aksjer. Dersom transaksjonen blir overtegnet, vil det bli prioritert å gi inntil minst 1.000 aksjer til hver bestiller, dersom antallet aksjer er tilstrekkelig til dette.

Salget organiseres av DnB NOR Markets, men alle meglerhus ved Oslo Børs med adresse i Norge er invitert til å delta i salget. De som ønsker å kjøpe aksjer kan gjøre dette over internett, eller ved å sende inn tegningsblankett til en megler som deltar i salget. Nærmere opplysninger om salget blir annonsert i dagspressen.

I alt er det satt av inntil 30 millioner aksjer for salg til privatpersoner. Aksjer som ikke blir solgt til private, kan bli plassert hos institusjonelle investorer senere. Sammen med salget til Goldman Sachs 30. mars betyr dette at staten vil selge inntil 200 mill aksjer i Telenor ASA. Nærings- og handelsdepartementet har inngått en avtale med Goldman Sachs, om at departementet ikke kan selge aksjer i Telenor ASA ut over dette i inntil 180 dager etter gjennomføringen av salget

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere