RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor åpner mobilnett i Pakistan

Pakistans president, general Pervez Musharraf, åpnet i dag Telenors nye pakistanske mobilnett. Den første han ringte var Kjell Magne Bondevik.

Telenor Pakistan åpnet tirsdag sitt GSM mobilnett i Pakistan for kommersielt bruk.

Hallo?
Den offisielle åpningen ble foretatt av Pakistans president, general Pervez Musharraf, som ble den første til å ta nettet i bruk ved å ringe Norges statsminister Kjell Magne Bondevik. Telenor fikk lisens til å bygge og drive mobilnett i Pakistan i april 2004.

Dette er første gang Telenor helt på egen hånd åpner en mobiloperasjon utenfor Norge.

- Vi er godt fornøyd med å komme i gang så raskt, og planlegger å fortsette i samme tempo slik at vi holder våre løfter om å dekke 70 prosent av befolkningen om vel tre år, sier Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

6 prosent har mobil
Mobilpenetrasjonen i Pakistan er lav, men med den positive økonomiske utviklingen landet er inne i, forventer Baksaas sterk vekst i det pakistanske mobilmarkedet de neste årene.

På åpningstidspunktet dekker Telenor Pakistans mobilnett nærmere 20 millioner innbyggere i Rawalpindi, Islamabad og Karachi. Innen utgangen av mars skal nettet dekke 32 millioner innbyggere. Pakistan har i dag 150 millioner innbyggere og en mobiltetthet på nærmere seks prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere