RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor-avtale koster nyansatte jobben

Sist oppdatert:
1. mai i år ble 460 av Telenors it-medarbeidere overført til selskapet EDB. Nå vil mange av dem få tilbud om sluttpakke fra sin nye arbeidsgiver mot at de sier opp frivillig.

Telenor, EDB og Accenture presenterte i slutten av mars en av tidenes største it-avtaler her til lands. Hovedpunktet i avtalen var at EDB får 5,3 milliarder kroner for å drifte Telenors it-systemer de neste sju årene.

Allerede 1. mai trådte avtalen i kraft, og EDB fikk overført 460 ansatte fra Telenor. Foreløpig har de ikke merket stort til omveltningen: De fleste sitter på nøyaktig samme sted som før, de utfører den samme jobben, og de fikk beholde lønnsbetingelsene de hadde i Telenor.

For mange hoder

Nå må imidlertid mange av dem forberede seg på å få en lite trivelig beskjed fra sin nye arbeidsgiver. EDB-ledelsen mener de har overtatt flere ansatte enn det de har bruk for, og har bestemt seg for å slanke staben.

- Vi må påregne en viss overtallighet, men foreløpig er det for tidlig å si noe om volum. Vi vil nå gjennomføre drøftinger med de tillitsvalgte etter ordinære prosedyrer, og foreta en detaljert gjennomgang av organisasjon og funksjoner ut fra den situasjonen vi er i etter kjøpet, sier konserndirektør Reidar Gjærum i EDB til TV 2 Nettavisen.

Får sluttpakke

Ifølge Gjærum håper ledelsen å ha skaffet seg oversikt over bemanningsbehovet i slutten av juni. Da kommer EDB til å gå ut med et tilbud om sluttpakker til de overtallige mot at de sier opp frivillig.

- Det vil gis et tilbud om sluttpakker, det pleier vi å gjøre i forbindelse med denne typen prosesser. Innholdet i det tilbudet som går ut, vil ikke være klart før i slutten av juni, forklarer konserndirektøren.

Beholder ansienniteten

Gjærum presiserer at kjøpet av divisjonen Driftstjenester i Telenor er å anse som en virksomhetsoverdragelse, og at de 460 ansatte i divsjonen får med seg ansienniteten fra sin tidligere arbeidsgiver. De nyansatte får dermed det samme stillingsvernet som de 1200 øvrige ansatte i EDBs it-driftsvirksomhet når staben skal slankes.

Gjærum understreker at det ikke er aktuelt å gå ut med et sluttpakketilbud til alle ansatte i it-drift.

- Bedriften vil beholde sin styringsrett og nedbemanne innenfor de områdene vi ser at det er overtallighet. Dette er ikke et allment tilbud, men et virkemiddel for å få til en nedbanning, sier han.

Fikk to timer på seg

EDB har vært gjennom flere smertefull slankeprosesser de siste årene. Så seint som i fjor måtte 140 gå. Også de fikk tilbud om sluttpakker.

I den forrige runden i 2002 fikk overtallige i EDB Fellesdata og EDB Teamco to timer på seg til å rydde kontoret og forlate arbeidsplassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere