RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor-høring utsatt

Foto: Kaspersen, Kristoffer Nyblin (SCANPIX)
En domstol i Moskva har utsatt høringen vedrørende Telenor-kravet på 1,73 milliarder.

Telenors datterselskap Telenor East Invest AS er idømt et krav på svimlende 1,73 milliarder dollar til Farimex Products INC. Dette utgjør om lag elleve milliarder kroner.

Telenor har bedt forretningsdomstolen Moscow Arbitrazh Court om at kravet ikke fullbyrdes før ankesaken foreligger 26. mai i Tyumen i Vest-Sibir, men dommeren valgte å utsette høringen fram til 6. mai.

- Det er på en måte ingen nyhet. Dette kan ikke tolkes den ene eller den andre veien. Det vi har bedt om inntil den 26. mai, er at namsmannen i Moskva ikke tvangsfullbyrder det kravet som ligger mot oss. Det har altså ikke dommeren tatt stilling til, sier informasjonsdirektør i Telenor Pål Kvalheim til Nettavisen.

Farimex Products, som er registrert på de britiske jomfruøyene, fikk medhold i et erstatningskrav mot Telenor East Invest AS i en ankedomstol i den sibirske byen Omsk. Striden handler om Telenors eierskap i det russiske selskapet VimpelCom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere