RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor høster 850 mill

Telekjempen selger sine aksjer i satellittselskapet Intelsat for 850 millioner kroner. Det gir en gevinst på 400 millioner for Jon Fredrik Baksaas.

Telenor selger sin fire prosents eierandel i verdens største satellittselskap for rundt 850 millioner kroner. Aksjesalget gir Telenor en regnskapsmessig gevinst på vel 400 millioner kroner.

Generalforsamlingen i Intelsat godkjente i går salgsavtalen som innebærer at dagens aksjonærer avhender sine aksjer til private investorer til kurs 18,75 dollar per aksje.

Telenor har rundt 6,9 millioner aksjer i Intelsat. Oppgjøret for aksjene skjer kontant og forventes gjennomført rundt årsskiftet.

- Vi gjorde et viktig valg i 2001 da vi forsatte som aksjonær etter at Intelsat ble privatisert og omdannet til aksjeselskap. Nå får vi solid betalt for denne strategien. Selv om vi selger oss ut av aksjeselskapet Intelsat vil Telenor fortsatt ha felles eierskap til den nye Intelsat 10-02-satelitten som ble skutt opp i juni. Vi vil fortsette å utvikle det gode industrielle samarbeidet som omfatter drift og felles eierskap til satellitter med Intelsat uavhengig av eierskiftet i aksjeselskapet, sier Stig Eide Sivertsen, administrerende direktør i Telenor Broadcast Holding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere