RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Foto: Heiko Junge / SCANPIX

Telenor øker inntektene

Sist oppdatert:
Telenors leverer som ventet varene. Omsetningen er økt med 13 prosent, til nærmere 14,3 milliarder kroner. Det er vekst i telegigantens utenlandske mobiloperasjoner og konsolideringen av Sonofon som sørger for milliardresultatet.

Driftsresultatet steg med 807 millioner kroner til 2.282 millioner kroner, mens resultat før skatt og minoritetsinteresser økte med 3,6 milliarder kroner til 4,7 milliarder kroner.

Jon Fredrik Baksaas leverer resultater som analytikerne har forventet, og driftsresultat før avskrivninger på fem milliarder kroner i første kvartal. Estimatene fra analytikerne varierte mellom 4,4 og fem milliarder kroner.

- Vi forventer fortsatt vekst i driftsinntektene, drevet av de internasjonale mobiloperasjonene og konsolideringen av Sonofon. Samlet sett forventer vi også en positiv resultatutvikling for året sammenliknet med 2003, mens de driftsmessige investeringene nok vil bli noe høyere enn for fjoråret, sier Baksaas i en kommentar til resultatet.

- Overtakelsen av de resterende aksjer i Sonofon og etableringen av et samlet ledelsesansvar for mobilvirksomheten i Norden var et viktig strategisk grep i første kvartal som vil gi Telenors nordiske mobilsatsing ytterligere styrke og effektivitet, sier Baksaas.

Telenor Mobil har sterk vekst i utlandet, men det mettede mobilmarkedet her hjemme gjør at Telenor Mobil i Norge ikke vokser like sterkt som før. Markedsandelen i det norske mobilmarkedet gikk ned fra 57 prosent ved årskiftet til 56 prosent ved utgangen av mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere