RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor kvitter seg med 1881

Sist oppdatert:
Opplysningen 1881 skal selges innen sommeren 2008.

Styreleder Rune Rinnan i Opplysningen 1881 bekrefter overfor Dagens Næringsliv at Opplysningen 1881 skal selges innen to og et halvt år.

Telenor kontrollerer Oplysningen 1881 og utenlandsopplysningen 1882 gjennom venturefondet Telenor Venture IV. 51 prosent av fondet eies av Telenor, mens Anders Wilhelmsen-gruppen sitter med 49 prosent.

Telenor-direktør Bjarne Aaamodt, styreleder i Telenor Ventuer IV, bekrefter også at planen er å selge innen to og et halvt år. Han vil ikke si noe om hvorvidt Telenor fortsatt skal være på eiersiden.

Leder Hans Felix i El & It-forbundet kjemper på sin side for å hindre at Telenor kvitter seg med Opplysningen 1991. De har krevd at staten bruker sin eiermakt i Telenor for å stanse et mulig salg.

Statsminister Jens Stoltenberg har imidlertid sagt at regjeringen ikke vil instruere statsselskaper til å stoppe salg eller hindre masseoppsigelser. Felix mener uttalelsene kan forkludre arbeidet for å stanse salget av Opplysningen og redde 650 arbeidsplasser i distriktene.

- Regjeringen bør sørge for at Telenor parkerer alt snakk om salg av datterselskaper. Styremedlemmene i Telenor må følge dette lojalt opp, ellers bør de skiftes ut, sier Felix til DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere