RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor og DnB NOR til topps på børsen

Sist oppdatert:
Både Telenor og DnB NOr er med på å trekke opp Oslo Børs. I likhet med flere andre børskjemper, endte selskapene dagen i pluss. Elektronikkselskapet Kitron falt, til tross for en ny storavtale.

Det ble tirsdag kjent at staten har solgt seg ned i Telenor, fra over 60 prosent til 53 prosent. Hele 170 millioner aksjer vil staten kvitte seg med, og 30 millioner av disse skal gå til privatpersoner.

Nærings- og handelsdepartementet ønsket ikke å oppgi kursen aksjene ble solgt for, men det ble onsdag morgen kjent prisen ligger på 48,50 kroner. Departementet mente at Stortinget skulle få vite prisen først, men så kom det tikkende inn en pressemelding med pristilbudet i morgentimene.

Dermed stiger Telenor-kursen etter det markante fallet i går. Selskapet endte opp 0,85 prosent, og ligger på en kurs på 47,60 kroner.

Norsk Hydro steg med 0,30 prosent. Men så bra gikk det ikke for oljekollega Statoil. Selskapet, som på begynnelsen av dagen hadde en solid vekst, sank som en sten da det ble kjent at OPEC vil kutte oljeproduksjonen fra 1. april med en million fat.

Tidligere på dagen opplyste Olje- og energidepartementet (OED) at de for tiden ikke har planer om å redusere statens eierandel i Statoil.

DnB NOR steg 2,27 prosent på nyheten om at bankgiganten skal selge datterselskapet Elcon Finans til spanske Santander Consumer Finance. DnB NOR vil motta totalt 3.600 millioner kroner etter Elcon-salget.

Salget av Elcon Finans var et av kravene Konkurransetilsynet stilte i forbindelse med godkjenning av DnB NOR-fusjonen.

Cruiseselskapet RCCL stiger 2,56 prosent etter en liten nedtur tirsdag. Det tyske selskapet TUI AG venter ifølge Bloomberg News bedre resultater for sin reisevirksomhet i 2004 som følge av økt etterspørsel etter feriereiser, og dette kan ha innvirkning på oppgangen for RCCL.

Også Norsk Skog og Tandberg går markant til værs.

Elektronikkselskapet Kitron går andre veien, til tross for å ha halt i land en storkontrakt. Selskapet ned 2,09 prosent. Ved 11-tiden ble det kjent at Kitron Arendal, etter datterselskap av Kitron, har inngått en avtale med et europeisk telecomselskap til en verdi av mellom 30 og 90 millioner kroner i løpet av to år.

Like etter børsåpning kom det imidlertid melding om at Kitron har besluttet å foreslå en rettet emisjon på 40 millioner kroner til kurs 4,40 kroner pr aksje. Dette for å styrke selskapets kapitalbase.

Dessuten melder TDN Finans at Kitrons omsetning i andre kvartal vil bli lavere enn tidligere ventet, på grunn av utsettelser av tre forsvarsprosjekter og reduserte forventninger for to øvrige kunder

Også Yara og Forntline er ned, med henholdsvis 0,40 og 0,26 prosent.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 193,77 poeng, opp 1,21 prosent. Det er 48 selskaper som går ned, mens 61 stiger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere