RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor på pinebenken

Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Ankesaken utsatt.

Tirsdag besluttet forretningsdomstolen i Tyumen i Sibir å utsette ankebehandlingen av erstatningsdommen mot Telenor East Invest til 10. juni.

Det begrunner de med at tredje part ikke var korrekt varslet.

- Leit
Telenors anke gjelder dommen i Omsk i Sibir 2. mars i år der Telenor ble idømt en erstatning på 1,73 milliarder USD etter et søksmål fra Farimex Products, som eier tegningsretter tilsvarende en andel på 0,002 prosent av aksjene i VimpelCom.

- Hva synes dere om denne utsettelsen?

- Det er leit at vi ikke blir ferdig med saken, men vi tar dette til etterretning, sier pressetalsmann i Telenor Group, Dag Melgaard, til Nettavisen tirsdag formiddag.

Melgaard sier han ikke er overrasket over noe som skjer i Sibir.

- Må ut av Sibir
- Hvor sterk er saken deres?

- Den er sterk, men vi må komme oss ut av Sibir for at saken skal få ordentlig gjenklang. Hvis vi ikke får medhold nå, blir høyesterett i Moskva det neste. Der regner vi med at saken blir avvist.

- Hvor stor påkjenning er denne saken for selskapet?

- Vi har holdt på med denne saken i fem år og er innstilt på å kjempe vår sak med nebb og klør, sier Melgaard.

Alvorlige beskyldninger
Farimex mener Telenor urettmessig trenerte VimpelComs oppkjøp av den ukrainske mobiloperatøren URS og på den måten påførte det russiske selskapet økonomiske tap.

Farimex har fått medhold i to lavere rettsinstanser i Russland.

Telenor-saken var også et tema da statsminister Jens Stoltenberg traff Vladimir Putin i Moskva forrige uke. Putin ble stilt spørsmål fra norske journalister om staten ville gripe inn i den betente striden, noe den tidligere presidenten var svært upassende.

- Det er et fullstendig upassende og ukorrekt spørsmål. Russiske myndigheter har ingen kommersielle interesser i denne saken, her er vi helt nøytrale og uavhengige, svarte Putin

Stoltenberg tok også opp Telenor-saken med de russiske statslederne.

- Vi har en felles forståelse av at det er selskapene som må komme fram til en balansert løsning. Men jeg har framført vårt ønske om at de russiske myndighetene kan bidra til at det ikke blir gjennomført et tvangssalg før prosessen er ferdigbehandlet i det russiske rettsvesenet, sa Stoltenberg i en uttalelse.

Et eventuelt tvangssalg av Telenor sine aksjer kan resultere i et tap på om lag tolv milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere