RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor satser i Pakistan

Telenors nyeste milliardsatsing i Pakistan innebærer å bli landets ledende mobilselskap. Det betyr at selskapet må kapre over ti millioner kunder.

Trønderen Tore Johnsen skal lede Telenors nyeste milliardsatsing i politisk urolige Pakistan, skriver Aftenposten.

Satsingen blir Telenors mest kapitalkrevende internasjonale investering de nærmeste årene. Totalt skal syv milliarder kroner investeres i et nytt mobilnett i det store muslimske landet.

I dag har bare 3,4 millioner av Pakistans 150 millioner innbyggere mobiltelefon. Men om bare 6-8 år antas tallet å øke til 25-30 millioner.

Siemens og Nokia er ifølge Aftenposten i gang med å sette opp Telenors nettverk. Alt 1. april neste år skal selskapet være på luften med en viss geografisk dekning. Da skal Johnsen konkurrere mot fem andre mobiloperatører.

Med sin satsing i Pakistan ligger Telenor an til å bli en av de største vestlige investorene i landet. Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas har allerede måttet argumentere for investeringen overfor amerikanske aksjonærer som er skeptiske til et så stort engasjement i et muslimsk land.

Siden den første investeringen i ungarske Pannon i 1993 har Telenor ifølge Aftenposten satset 60 milliarder kroner i utenlandske mobilselskaper. Nå vurderer Telenor nye satsinger i land som India og Vietnam.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere