RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor slår tilbake

Foto: Knut Falch/SCANPIX
Sist oppdatert:
Avviser tvangssalg. - Det ville være «uhørt».

Mandag varslet den russiske namsmannen at Telenors aksjer i VimpelCom er under arrest og kan bli overlevert for auksjon i markedet i nærmeste framtid

- Selv om trusselen om salg av Telenors VimpelCom-aksjer har vært til stede helt siden aksjene ble tatt i arrest, forventer vi at namsmannen stanser enhver plan om salg eller auksjon inntil saken er hørt av alle nødvendige rettsinstanser, sier konserndirektør og leder for Telenors virksomheter i sentral- og østeuropa, Jan Edvard Thygesen.

Han mener noe annet ville være uhørt:

- Vi er sikre på at den feilaktige dommen i Omsk til syvende og sist vil bli annullert. Det vil derfor være uhørt om namsmannen nå skulle starte et salg, sier Thygesen.

Telenor-aksjen hadde falt 3,39 prosent ved børsslutt.

Telenor tar sterk avstand fra enhver plan den russiske namsmannen måtte ha om å selge noen av Telenors aksjer i VimpelCom.

- Inndrivelsen av kravet på 1,72 milliarder USD er basert på en feilaktig og grunnløs rettsavgjørelse og skal ikke finne sted, sier Thygesen,

Telenor vil fortsette kampen for å stanse salget - ankedomstolen i Tyumen i Vest-Sibir vil behandle anken over Omsk-dommen onsdag 10. juni, og arbeidet med å få Moskva-domstolene til å stanse namsmannens tvangsinndrivelse vil fortsette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere