RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor tjener rått

Sist oppdatert:
Telenor overgår alle forventninger med sine regnskapstall for andre kvartal.

Telenor fikk et resultat før skatt på 3.325 millioner i andre kvartal, mot 2.983 millioner samme kvartal året før. Driftsinntektene steg fra 15.226 millioner til 16.542 millioner.

Begge deler var klart bedre enn analytikerne hadde ventet på forhånd, og faktisk bedre enn den mest optimistiske analytikeren hadde trodd, ifølge en rundspørring gjort av nyhetsbyrået TDN Finans.

- Vi opplevde fortsatt sterk vekst i inntektene og en rekordhøy vekst i antall mobilabonnement i andre kvartal, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i en melding.

Antall mobilabonnement i konsoliderte virksomheter økte med rekordhøye 3,4 millioner i andre kvartal til 24,8 millioner. Antall mobilabonnement i selskaper hvor Telenor har eierandeler økte i andre kvartal med 7 millioner til 67,1 millioner. Antall mobilabonnement i Norge økte med 52.000 i andre kvartal. Estimert markedsandel i Norge var 56 prosent målt i antall mobilabonnement ved utgangen av andre kvartal, som er på nivå med utgangen av første kvartal.

Kyivstar i Ukrainia, som har vært sentralt i bråket med russiske Alfa Group, er blitt en veritabel pengemaskin, og Telenors andel av overskuddet her er nå snart like stort som overskuddet fra Telenor Mobil i Norge.

Inntektene fra fastlinjevirksomheten i Norge falt med 2,5 prosent fra andre kvartal i fjor, men det var tross alt et mindre fall enn analytikerne i snitt hadde sett for seg.

I Norge ble reduksjonen i telefoni- og datainntekter bare delvis kompensert av veksten i ADSL/Internett, grossist- og øvrige inntekter.

«Som en konsekvens av inntektsutviklingen i fastlinjevirksomheten i Norge vil Telenor opprettholde det intensiverte arbeidet med kostnadsreduksjoner og forbedringer i hele virksomheten,» heter det.

Målet er å redusere kostnadsbasen i den norske fastlinjevirksomheten med med 1,5 milliarder kroner med full effekt fra 2007, i forhold til 2004.

I løpet av andre kvartal økte antall ADSL-abonnement (privat og bedrift) i Norge med 30.000 til 415.000. Telenors estimerte markedsandel for ADSL var 60 prosent ved utgangen av andre kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere