RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor vant i Pakistan

Sist oppdatert:
Telenor vant én av de to mobillisensene i Pakistan. Det gir den norske telegiganten store muligheter i en økonomi i vekst, men også utfordringer i det som er et turbulent område av verden.

Det melder TDN Finans. Den norske telegiganten må betale 291 millioner dollar for sin lisens. Den andre mobillisensen ble tildelt Space Telecom.

Telenors bud på 291 millioner dollar, godt over to milliarder norske kroner, sikrer en 15 års lisens med adgang til fornyelse. I tillegg skal det betales 2,5 prosent av omsetningen i årlige avgifter.

Pakistan er verdens sjette mest folkerike land med rundt 150 millioner innbyggere. Det er i dag fire mobiloperatører i Pakistan, og ved utgangen av 2003 hadde 2,3 prosent av innbyggerne mobiltelefon.

På bakgrunn av den positive økonomiske utviklingen i Pakistan og den lave mobilpenetrasjonen i landet forventes sterk vekst i mobilmarkedet de neste årene.

- Lisensen i Pakistan er en videreføring av Telenors satsing i Asia. Telenor har historisk satset sterkt på og høstet gevinst fra oppstart av mobiloperasjoner. Vi ser frem til å drive mobilselskap i Pakistan og ta del i den forventede veksten i mobilmarkedet, sier konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere