RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor vant i Russland

(Foto: Christian Bakken/TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Telenor vant i dag en endelig seier i russisk høyesterett i spørsmålet om Vimpelcoms vedtekter måtte endres.

- Dette er ytterligere en seier for vårt forsøk på sikre vedtektene og sikre god Corporate Governance. Dommen bekrefter vår tillit til det russiske rettsvesenet, sier informasjonssjef Scott Engebrigtsen i Telenor ifølge Aftenpostens nettutgave.

Dommen i russisk høyesterett slår fast at Vimpelcoms vedtekter med krav til kvalifisert flertall på åtte av ni styremedlemmer i viktige spørsmål er gyldige.

Saken ble reist av en liten minoritetsaksjonær med bare to aksjer i Vimpelcom, som Telenor har beskyldt for å være en stråmann for russiske Alfa Group, den andre store aksjonæren i Vimpelcom.

Nå har saken blitt tatt videre til høyeste instans, og Telenor har fått slått endelig fast at vedtektene ikke er ugyldige. Dommen hindrer at styret i Vimpelcom med simpelt flertall vil kunne vedta kjøpet av et lite mobilselskap i Ukraina, som er det store stridsspørsmålet mellom Alfa og Telenor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere