RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terrorfrykt på børsen

Sist oppdatert:
Istanbul-bombene gir børsene terrorfrykt. Videokonferanse-suksessen Tandberg er et av torsdagens få lyspunkter på Oslo Børs.

Hovedindeksen fikk et pent løft ved børsåpning, men falt deretter til minus 0,48 prosent etter 50 minutters handel. Samme vei gikk Europas ledende børser i morgentimene torsdag.

Børsene ble trukket ned av meldingene om at det britiske konsulatet og en bank ble sterkt ødelagt i en serie eksplosjoner i Istanbuls finansdistrikt.

Tandberg-aksjen var opp 1,68 prosent etter en drøy halvtimes handel på Oslo Børs.

Under videokonferanse-suksessens kvartalsoppdatering onsdag opplyste selskapet at inntektene og utviklingen i fjerde kvartal ventes på linje med forventningene. Tandberg tapte markedsandel i tredje kvartal, men videokonferansemarkedet som helhet utviklet seg sterkt.

- Basert på det vi fikk høre, eller kall det mangel på at vi ikke fikk noe negativt og en svært forsiktig vinkling, og at ikke minst Tandberg-konkurrenten Polycom var godt opp ved børsslutt i går etter at de fikk høre det de fikk høre, så tror jeg at Tandberg-aksjen bør være nøytralt til svakt opp på dette her, sier en analytiker til TDN Finans.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere