RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tøffe nedskrivninger for Schibsted

Sist oppdatert:
Schibsted leverer et underskudd på over 100 millioner kroner for fjerde kvartal. Konsernet har i perioden tatt nedskrivninger på over 400 millioner.

Mediekonsernet Schibsted fikk et resultat på 276 millioner kroner før goodwillavskrivninger og andre inntekter og kostnader i fjerde kvartal 2004. Dette er 80 millioner kroner sterkere enn i 2003.

Hvis man ser bort fra nedskrivningene på 401 millinoer kroner, har konsernet en fremgang på 36 prosent og det er konsernets beste fjerde kvartal noensinne.

Schibsted skriver ned verdiene i filmselskapet Sandrew Metronome og i Tidnigstryckerna med henholdsvis 72 millioner kroner og 329 millioner kroner. Konsernet forklarer nedskrivningene med at selskapet står foran store investeringer for å opprettholde virksomheten i de to selskapene. Og "Det mest aktuelle er salg eller nedleggelse. Men ingen konklusjon er tatt", ifølge rapporten fra Schibsted.

Opplagestallene til konsernets flaggskip i Norge – VG og Aftenposten er forskjellige. VG hadde opplagsfall i 2004, men Aftenposten har positive tall etter omleggingen til tabloidformat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere