RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thon vil granske Ali Baba-utsagn

Sist oppdatert:
Olav Thon vil iverksette intern gransking etter at en leder i selskapet omtalte utstedet Scotsman som et «asylmottak» eid av «Ali Baba».

- Vi vil sette i gang en gransking av dette, og så får vi se hva vi kommer frem til, sier konserndirektør Dag Tangevald Jensen i Olav Thon-Gruppen.

Tangevald Jensen har ennå ikke hørt de famøse lydopptakene fra NRK, hvor en leder i Thon-Gruppens restaurantdrift sier opp en vaktavtale ved utestedet Scotsman, fordi vaktselskapet SSG bruker for mange mørkhudede dørvakter.

Asylmottak eid av Ali Baba
Bestyrer Jan Erik Shultz forklarer oppsigelsen med at det ikke ser ut som om Olav Thon eier utestedet, men at det fremstår som et asylmottak eid av Ali Baba.

- Jeg har ikke hørt lydopptakene ennå, så det er vanskelig å kommentere innholdet, sier Tangevald Jensen.

- Tar dere ikke dette seriøst da, siden du ikke en gang har hørt gjennom opptakene?

- Mange utenlandske ansatte
- Vi tar alle slike saker seriøst. La meg understreke at vi tar avstand fra enhver form for rasisme, noe vi også viser gjennom handling. Nå husker jeg ikke de eksakte tallene, men rundt 1.000 av våre ansatte er utlendinger. Det utgjør rundt 30 prosent av arbeidsstokken vår, sier Tangevald Jensen.

Han ønsker ikke å kommentere Schultz' utsagn om at oppsigelsen av vaktselskapet er tatt høyere opp i organisasjonen. Ei heller ønsker han å kommentere hvorvidt saken vil få konsekvenser for Schultz.

- Jeg kjenner ikke saken i detalj ennå. Nå skal vi gå gjennom dette, og så får vi trekke våre konklusjoner da, sier Tangevald Jensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere