RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidenes dyreste bergenskåk

Sist oppdatert:
Lyst på et krypinn med egen kinosal, biljardrom og svømmehall? I så fall må du finne fram 14 millioner kroner og ta turen til Bergen.

Den 505 kvadratmeter store eneboligen i Fana som nylig ble lagt ut for salg, kan bli tidenes dyreste luksuskåk i Bergen. Finansakrobaten Carl Fredrik Seim innehar den gamle rekorden etter at han kjøpte Reksten-familiens villa for 13 millioner kroner.

- Det er vel bare to-tre boliger i Bergen som har gått for over ti millioner, sier DnB Eiendoms Hugo Førde, som har fått i oppdrag å selge boligen.

Kinofrik

Mannen som sørget for å få Nordåsneset 72 bygget i 2002, Chris Olsson-Hagan, er skikkelig filmfrik. I underetasjen sørget han for å rydde plass til en lydtett kinohall med tipp topp utstyr. Ifølge Førde er den utflyttede briten tilknyttet kinobransjen i Bergen.

Den fasjonable eneboligen ligger ved Nordåsvannet, og utsikten er det lite å si på. Med på kjøpet følger en egen strandlinje og flere hellebelagte terrasser. Skulle de bergenske værgudene slå seg vrange, burde det også være nok å finne på innendørs: Foruten svømmehall med bar, er huset utstyrt med et eget biljardrom.

Innredningen og det elektriske anlegget er påkostet, og de fleste rommene har bredbåndstilknytning. Nachspielgjestene er det også plass til; huset har nemlig sju soverom pluss fire eksklusive baderom.

Nyrike bergensere

Hugo Førde har stor tro på at den gamle prisrekorden på 13 millioner kroner blir slått. Til tross for at huset kun har vært til salgs i noen dager, har han allerede åtte-ni interessenter på hånden.

- Vi mener prisen på 14 millioner er realistisk. Jeg har allerede vært i konkrete forhandlinger med interessenter om en pris på tett oppunder 13 millioner, sier Førde til TV 2 Nettavisen.

Ifølge eiendomsmegleren er det først og fremst nyrike bergensere som er interessert i eiendommer i denne prisklassen.

- Det er nok mest folk som har tjent penger de siste tiårene. De med gamle penger i Bergen har så fine boliger fra før at det skal veldig mye til å få dem til å flytte på seg, påpeker Førde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere